Диети за ленивци.

Започвайки диета, ние се интересуваме не само от продуктите включващи в нея, а и от нейната продължителност. За тези, които искат да губят тегло без допълнителни разходи, бързо и без особено напрежение, има диети за мързеливци. Как да отслабнете за една седмица, без да полагате никакви усилия?

  1. Диета с вода
  2. Седемдневна диета
  3. Ефективна диета без сол
  4. Диета „Много заети“

Диета с вода

Всяка, дори най-простата диета се основава предимно на дневната консумация на големи количества течност. 15 минути преди хранене, трябва да изпиете поне 2 чаши чиста негазирана вода. Не се препоръчва пиенето на течности по време на хранене, както и в рамките на 2 часа след това. След 2 часа можете да пиете по 1 чаша кафе или зелен чай с лимон и без захар. Понастоящем не трябва да ядете сладки, бисквити или сладкиши. Трябва да се откажете не само от сладкиши за известно време, но и от хранене след 18.00 часа. Въпреки простотата на диетата, за една седмица можете да загубите 3-5 кг наднорменото тегло. Плюс това, тази диета, ще ви позволи напълно да се отървете от чувството на глад. Това се дължи на течността, която се пие преди ядене. Преди ядене стомахът е почти пълен, а порциите, които се консумират, стават по-малки и с тях намалява количеството на консумираните калории. С тази диета ще се научите да различавате глад и жажда, защото много от нас често бъркат тези две чувства, в резултат на което преяждаме. Тази диета не изисква поддържане на специално меню. Въпреки това, за да го поддържате по-лесно, направете ежедневен хранителен план за себе си.

Седемдневна диета

Това е идеален вариант за тези, които нямат време да търсят специални диетични продукти в магазините, да четат сложни рецепти и да приготвят нискокалорични ястия. Диетата обещава загуба на допълнителни 5-8 кг. Атрактивността на диетата е, че тя не предвижда ограничения в менюто.

  • Първият ден е почистване
    Той включва само течна храна. Можете да пиете кефир, зеленчуков бульон, мляко, какао, неподсладен чай, билкови настойки, натурални прясно изцедени сокове, без да добавяте захар. Любителите на кафе могат да се поглезят с сутрешна чаша кафе с мляко или канела, но без захар.
  • Вторият ден – зеленчуци
    Можете да вземете зеле, краставици, сладки пиперки, моркови, тиквички, репички. Не се ограничавайте до 2-3 зеленчука, колкото повече, толкова по добре! Приготвяйте салати, без да добавяте масло и сол.
  • Третият ден е за пиене
    Той се ограничава само до напитките, споменати в описанието за първия ден.
  • Четвъртият ден – плод
    Можете да ядете почти всички дарби на природата, с изключение само на тези, които съдържат много захар, като например грозде. Идеални портокали, ананаси, грейпфрути, зелени ябълки.
  • Петият ден е белтъчен
    Той е най-задоволителен, диетата му е протеинова храна.
    За основа, можете да вземете 350-500 г ниско съдържание на мазнини: извара, яйца, риба или варено пилешко филе.
  • Шестият ден – пиене
    На шестия ден, както и на първия и третия, е позволено да се пие. За да не се изчерпи тялото, използвайте пилешки бульон, приготвен предишния ден.
  • Седмият ден е преходен
    Той служи като стъпка към нормалното хранене.
    Закуска: 1 чаша неподсладен чай или органично кафе и 2 варени яйца.
    Обяд: лека зеленчукова супа без паста.
    Следобедна закуска: 1 ябълка или 1 грейпфрут.
    Вечеря: салата със зеле и краставица с растително масло и лимонов сок.

 

 

Ефективна диета без сол

Следвайки тази седемдневна диета, можете да ядете месо, картофи, млечни продукти, плодове и да пиете минерална вода, което е забранено в много други диети. Всички останали продукти, с изключение на горното, са строго забранени. Забранена е и солта.
Диетичното меню е изписано в детайли и просто трябва да се придържате стриктно към него. Разделете предложеното количество храна на 5-6 приема.

  • Първи ден: 400 г. варени или печени картофи, 500 мл.ниско съдържание на мазнини кефир.
  • Втори ден: 400 г нискомаслено извара и 500 мл нискомаслено кисело мляко.
  • Трети ден: 400 г плодове (с изключение на банани и грозде), 500 мл ниско съдържание на мазнини кефир.
  • Четвърти ден: 400 г варени пилешки гърди, 500 мл ниско съдържание на мазнини кефир.
  • Пети ден: 400 г плодове, 500 мл ниско съдържание на мазнини кефир.
  • Шести ден: 1,5 л минерална вода (негазирана трапезария).
  • Седмият ден: 400 г плодове и 500 мл ниско съдържание на мазнини кефир.

Диета „Много заети“

За избора на тази диета ще трябва да се откажате от солта и захарта, но лесно можете да ги замените с лимонена киселина, канела, зеленина, боровинки, в количество без ограничение.
Няма да се налага да готвите нищо, от там идва и името на диетата. Внимание! Ако имате, макар и малки проблеми със стомашно-чревния тракт, трябва да спрете да използвате тази диета.

  • Месен ден: 300 г варено месо, зеле за гарнитура, 2 чаши чай или кафе, 1 чаша дива роза.
  • Сирене ден: 400 грама ниско съдържание на мазнини извара, 2 чаши кафе с мляко, 1 чаша бульон шипка.
  • Ден на кефир: 1,5 литра кефир или кисело мляко.
  • Ябълков ден: 1,5 кг пресни или печени ябълки, 2 чаши чай или кафе с мляко.
  • Краставица ден: 1,5 кг пресни краставици, 2 чаши чай.
  • Растителен ден: 1,5 кг сурови зеленчуци. Можете да направите салата и да добавите малко растително масло или ниско съдържание на мазнини заквасена сметана.
  • Ден на риба: 350 г нискомаслена варена риба, 2 чаши кафе или чай, 1 чаша бульон от шипка.
  • Овесена каша ден: закуска и вечеря – овесена каша варено във вода с добавка на сушени плодове, на обяд – 2 филийки нискомаслено сирене със зеленчукова салата.
  • Ден на сирене: 300 г нискомаслено сирене и 750 мл сухо вино. Това не е просто ден, а празник, нали?

 

Тeзи диети ще ви помогнат бързо да стегнете тялото в навечерието на плажния сезон. Сега знаете как да отслабнете за една седмица, но процесът на придобиване на идеална фигура ще се забави доста, ако няма никакви физически упражнения. Използвайте продуктите на Национал, правете често упражнения и резултатите ще дойдат по бързо от очакванията ви. Пожелаваме ви успех в борбата с килограмите!