Полезен или вреден е сладоледът?

Сладоледът съдържа към 100 ценни вещества: над 25 различни мастни киселини, повече от 20 аминокиселини, 20 различни витамина, 30 минерални соли, калций и фосфор.

полезен ли е сладоледът?

Л-триптофанът в млякото и сметаната не е устойчив и се разпада, а в сладоледа се съхранява продължително и спомага за добър сън.

Сладоледът е богат на витамини и минерални вещества. В него са и полезните за очите и кожата витамини А, В, D, Е и Р, тук са и фосфорът за костите и растежа, магнезий, калий и желязо. Освен това учените постоянно подчертават, че съставът на сладоледа влияе положително върху увеличаването на хормона на щастието (серотонина) в организма.

Горим двойно повече калории, когато навън е студено, а сладоледът от своя страна усилва метаболизма ни, така че ДА… , можете да изядете по още една топка !

Ето и една изненадваща полза – съществува теория, звучаща доста логично.

Сладоледът, който похапваме през лятото, може да предпази от проблеми със сливиците през зимата. Това е така, защото сладоледът способства свиването на кръвоносните съдове, което пък подпомага справянето с простудни заболявания.

Похапвайте сладолед с мярка и ако не друго, то поне няма да ви навреди!